BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, October 14, 2010

SEMESTER BREAK

Cuti dah start maaaa..........
cuti semester kat U nie mmg lama eh...
apsal aku tekan enter....
macam takde effect nie....
biar den hembus sket keyboard nie...
elok pun...HAHAHAHA....

lama tak update blog...
busy study final exam...
tapi jawab hari tu macam hampeh gak...
but I had do my best...
salah ke grammar aku tu...
macam mana la nak lepas MUET nie...
Adoiiii!!!!!!!!!!!!!

apa nak buat cuti panjang nie???
nasib baik aku ada plan baik punyerrrr....
bikin duit manyak-manyak...
mungkin rezeki aku ada dekat program Score A...
sejak jadi Pengedar Sah Score A...
aku rasa lebih semangat nak ubah masa depan aku...
lebih cemerlang, gemilang dan terbilang...
HEBATTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BORING BACA JER KAN...
GUA LETAK GAMBAR SKET...
RENUNG-RENUNGKAN LAH....

rilek habis kan mamat nie

muka mamat tu macam pelakon twilight la...
apa nama dia...S.Atan???
ntah la...aku pon tak ingat...


zidane tengah sabotaj member


dorang...oppss...sowg jer yg raba tu


pemenang nobel kerajinan terlampau...auuwwww

agogo...


sape suka dots...
kira la sendiri...
masak kuning ada serai,
korang try.  smart tak pantun 2 kerat gua....

          INI GAMBAR BERANGKAI,,,,BUKAN BOM BERANGKAI

Amaran: jangan pikir bukan-bukan







haaaaaaa.....kreatif  kan...
gambar asal simple jer...
tapi bila dan tambah2...
mcm komik plak....

cukup la post kali nie...
klau rajin dan tak malas...
aku tambah post baru...
gambar2 tu pon cilok dari blog orang lain...
takde copyright...gua copy jelah...
chow dulu....

diakhiri ngan serangkap pantun...
ANAK KUCING CARI KUTU,
ANAK KUTU TENGAH POKAI,
BELILAH BARANGAN BERMUTU,
ALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI.

p/s: pantun tu takde kaitan ngan post




Monday, August 23, 2010

hapuskan ISRAEL+ZIONIS=SYAITAN@IBLIS

mampu ke kita pergi berperang...
banyak ke NUKLEAR kita...
adakah kita ada bom ATOM...
Malaysia takde lagi semua tu...
apa kita perlu buat...
BOIKOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



JAUHI SEMUA NIE
                                                      



PANGKAH BARANG NIE
                                                

LAGI SATU!!!!!!!!!!
JANGAN BELI COCA COLA...
MEMANG SODAPPPPPPP...
TAPI TENGOK DULU GAMBAR BAWAH NIE...
PASTU LU PIKIR LA SENDIRI...


PERTAMA
KEDUA

KETIGA

KE-4
KE-5


KE-6


DAN RUMUSANNYA>>>> 


KOWG FAHAM TAK SKANG NIE???


OLEH ITU.....
BOYCOTT HABIS-HABISAN...
BELI BARANG BUATAN MALAYSIA...
SUPPORT LOCAL WEYH!!!!!!!!!
BILA KITA DAH ADA NUKLEAR, BOM ATOM DAN LAIN2.....
BARU BOLEH KITA BERPERANG...
BUAT MASA NIE......BOYCOTT JELAH...
LUMPUHKAN EKONOMI ISRAEL LAHANAT...

p/s: walcott hatrik poik!!!



Monday, June 28, 2010

kbkk



apa kowg pkir lepas tgok gmbar tu...
mmg banyak maksud tersirat...
renung2 kan dan selamat beramal...


Allahuakbar

Sunday, June 27, 2010

fewwittttttttt!!!!!!!!!!!!

lama siot ak tak update blog. bila rasa nk update, tiba2 dtg plak rasa malas. ish3....
tido...bangun...tido...bangun...dah dekat sebulan ak kt uitm nie...
duduk cnie mmg bez...tapi time blaja kurang bez sket...
sume tempat ada air-cond...slack toilet jer takder air-cond...
awek masih belum ditemui...hahaha...
ak dtg cari ILMU n bukan awek taw...
klau dapat...tu kira bonus la...


2 mggu lagi test first...cuak bai...
sapo la nak nolong den nie...
kono la blaja sendiri...mmg azab gak la...
tapi takpo...susah2 dulu, sonang2 kendian...
dah2...stop kejap bahasa nogori tu...
saya ingin menggunakan bahasa baku sebentar....


saya baru taw satu benda...mungkin ramai dah taw...
tapi saya baru taw...hehe...
usha gambar bawah nie...



                                       yahudi rupanya          



ak ingat dia kristian...
hmmm...so sape yg admire dia lebih2 tu...
paham2 lah yer...
kan bagus klau dia masuk ISLAM...
boleh support DUIT untuk musnahkan yahudi...
smart ah klau gitu...




                                              lagi satu



ak penah dgr satu ungkapan dari Adolf Hitler...
dia ckp camnie...
'aku boleh hapuskan semua yahudi kt dunia nie, tapi ak taknak
buat macam tu sbb ak nak kamu kenal siapa sebenarnya yahudi tu dan
ak nak kamu tahu kenapa ak bunuh mereka, jadi ak tinggalkan mereka sedikit utk kamu kenal yahudi itu.'



                            
                             dia anti-yahudi



mmg banyak maksud dari kata2 hitler tu...skang dunia dh taw perangai setan yahudi...
so apa lagi...jom kita hapuskan semua yahudi kt dunia nie...
tapi mcm mana...lu pikir la sendiri...


tukar topik la plak...
skang kan musim world cup...
mcm2 citer ak dgr pkai telinga ak nie...
pkai telinga la...takkan earphone plak kan...
rmai keeper hebat komplain pasal bola jabulani tu...
dorg kata bola tu susah nk kawal...
aik???


tp ak tgok bola tu pon lain mcm jer...
bila lantun kt tanah...speed bola tu mcm unpredictable...
hehe...tu apa ak nmpak la...
pastu nama bola tu pon lain macam...
ada artikel citer nama jabulani tu ada kaitan ngan freemason la...syaitan la...
ntah la...



                                cmner dpt nama 'jabulani' tu



skang ak kt uitm...
2 mggu lagi test...tak taw bley score ke tak...
ak nie bukan genius pon...biasa2 jer...
tapi ak akan capai bnda yg luar biasa...
ak ingat kata2 cikgu sejarah ak...
'usaha luar biasa akan manghasilkan sesuatu yg luar biasa'
ak akan ingat kata2 tu smpai bila2...
Insyaallah


Wednesday, June 9, 2010

MENINGKAT NAIK

physics susah...bio ok sket...math sangat pening...chemistry masih terkawal...
pendahuluan yg senang difahami kali nie...
aku layak ke masuk asasi nie...
penat aku fikir...
redah jelah...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
  

AKU DAH 18............
masih sama...ingat bila 18 tahun nie...
tinggi aku lebih la 180 cm....
tinggal harapan weiii......
cmner nak jd 180 cm dlm masa kurang 3 jam....
cakap kat aku!!!!

      nipis kan???????????


cukup ker setahun nak hafal sume nie...
nak belek pon tak tentu cukup...
ok la...
post kali abis....


   AKU NAK TENGOK WORLD CUP!!!

Monday, June 7, 2010

Semua peristiwa ada hikmah

Aku nak buat maths nie wei........
malas pulak dah....aku nak citer pasal lawatan sambil melepak
kat KL minggu nie.
mmg smart ah....kuar kul 10 pagi...smpai kl dalam kul 12.30...
smpai2 jer trus g ptaling street...tiba2 ada budak cina offer ak cd...
paham2 la cd apa kan...ak reject dgn bangganya...muka baik cmnie...
ak tak layan la benda yg merosakkan AKHLAK tu...
lepas tu jalan2 lagi...sempat rembat 2 helai t-shirt kolar...
aku mmg target baju pon...nak pakai apa g kuliah nnti kan...
ak mmg tak byk stok baju kolar nie...
tapi ak mmg jujur la...baju kat uptown shah alam lagi murah dan smart...
jalan2 lagi smpai ak sesat...mana la aku taw jalan kt KL nie...
lupa plak nk bagi detail pasal lawatan nie...

jumlah peserta: 3 orang
masa: 10 pg smpai ak smpai uitm
objektif: cari baju ada kolar ngan cari jodoh
had umur: unlimited
bayaran: setakat yg ada dlm wallet

tulah serba sedikit penerangan tntang lawatan smbil melepak ak minggu nie...
ak mmg malas nak kluar tp selepas dipujuk mmber...
kena offer makan ngan transport free....
ak terima dgn hati terbuka...
hujung minggu mmg masa rehat...so rehat lah...
ak dh rendam baju pagi2 tu...
bajet nak basuh tp tak kesampaian...
terendam la baju tu tanpa belas kasihan...

peserta lawatan aritu ialah shahmeen,naza botak ngan????
aku la....sape lagi kan...
shahmeen mastermind....
dia penaja lawatan...sukarela bai...ak tak paksa pon...
mula2 nak ajak wan zeko skali...tp dia taknak...nk layan fb smpai karen TNB abis...
nie mmg first time ak kuar kl sejak duduk PA nie...
sblum nie kuar gak...tp ada kereta la...akmal afiq=blur punyer...
rasa mcm lama plak lepak dlm bas rapid kl aritu...

lepas pusing2 kt petaling street...kami bergerak ke the mines...
first time ak g the mines...tak best pon...
sunway pyramid lagi best...
ak nk main ice skating kt sunway aritu...
tp takut ramai plak berkumpul tgok ak buat show...
so cancel ar main pusing atas ice tu...
berbalik di the mines...
shahmeen ajak plak tgok wayang...dia nk belanja..
ak terima la...naza pon excited gak smpai dia shuffle kt kaunter tiket tu...
suka ati ko la botak...asalkan ko bahagia...

tgok citer KILLER....
katherine heigl ngan ashton kutcher berlakon...
lawa siot katherine tu...tapi ada plak budak bising kt depan ak...
nasib baik aku tak baling crocs ak kt budak tu...
klau tak...mmg kenyang la budak2 tu...
citer tu mmg tak ngantuk la...
8/10 la ak bg rating...
citer cina yg ak tgok kt TS dulu...yg gee ajak tu..ak bagi -10/10...
ak tido dr start smpai abis...

lepas tu gerak g umah shahmeen...
dia nk antar apa bnda ntah...
ak follow jer...
umah dia dkt ngan the mines...10 minit sbb naik teksi...
klau jln kaki...subuh besok smpai kot...
skejap jer g umah dia...umah dia gelap...sume balik kampung...
dia cakap kat aku...
naza mcm biasa la...asyik nak berasap jer...
kt ptaling street...ada owg offer marlboro...seludup ar tu...
ak takkan amik la bro...ak dh join BELIA BENCI ROKOK kt FB...
botak nk amik...ak terus pangkah dia...langsung tak jd beli...

kt dlm teksi tu...
pakcik driver tu minat nk taw pasal program asasi...
ak goreng ayat la...mmg dia kagum abis la...
bangga siot dpt kagumkan owg...ayat mmg berasap berapi...
lepas tu trus g ktm...
tiba2 smpai kt seksyen 2 shah alam...
takde la...ak saja nk pendekkan citer...
smpai kt sana...bas dh abis plak...ak mmg panas giler...
dh la lapar...penat plak tu...
apa lagi...botak pon call blur...umah blur mmg sepelaung jer dr tmpt ak tggu bus...
blur smpai dgn bmw atau pon lebih dikenali dgn atos...

ak ajak blur g makan dulu...
lepas makan trus lepak uptown plak...
ak sayang uptown shah alam...
dah la murah...banyak pilihan plak tu...
buat apa g tmpat mahal2...uptown lagi smart bai...
uptown pon ada surau gak...HIDUP UPTOWN!!!

ak nk citer smpai sini jer...
yg lain tu berimaginasi jelah...
malas ak nak citer lebih2...
dah la blog ak nie boring...mmg boring abis la...
follower pon secipot jer...

minggu depan mmg ak taknak kuar...
tggu la bila elaun dah masuk...
skang nie tgh jimat wei...
mlm2 ak dihiasi dgn mee sedap...
biasa la...kos sara hidup kt U mmg tinggi...
cmner la klau study kt UK,france and etc...
msti kena jimat giler babeng la...
makan pon susah nk crik...
haram mmg byk...tp yg halal tu susah sket nak carik...
tu dugaan sementara...untuk mncapai kejayaan yg berkekalan...
yakni di dunia dan di akhirat...

dunia skang tgh berasap tgok keSIALan israel laknatullah...
ak mmg doakan israel ngan sekutu2 nyer hilang terus dr muka bumi nie...
dunia konfem lagi aman tanpa israel a.k.a syaitan...
aku ingat obama ada function...
tp smpai skang dia duduk diam jer...
tak guna betul...cakap jer lebih...tapi buat nyer tak...

smpai sini jelah nukilan aku...
harap2 tak lama lagi israel dh lenyap terus...ak pon jijik dgr pasal israel nie...
nak tulis pon rasa meluat...
ok la...
gua chow dulu...
akhir kata dari aku...

israel memang PALAT DAN SIAL!!!!!!!!

Tuesday, May 18, 2010

bila 1992 nak berulang

sori...lambat sikit post pasal PIALA THOMAS....
malaysia???tuan rumah???chong wei??????
harapan 28 juta rakyat negara kita.....
semuanya mengharapkan kejayaan 1992 bakal berulang....
kesudahannya....
skuad badminton negara kandas di separuh akhir....
skrip 1992 gagal diulangi....apa puncanya???
harapan mnggunung rakyat MALAYSIA lebur di tanah air sendiri...
mungkin 2012 menjanjikan sesuatu yang lebih membanggakan....
kita perlukan lebih ramai atlet muda dan berbakat...
sampai bila kita nak harapkan dato' lee chong wei.....
kita sememangnya perlukan atlet pelapis....


aku sememangnya serius pasal sukan nie...
dulu ada jugak cita2 nak jd doktor sains sukan...haha...
skang jd doktor pakar bius plak...
biasa la...budak2...mcm2 nak jd....doktor la....polis trafik...driver teksi....
skang ak nak blaja tinggi2...smpai gayat...
asalkan dpt keja tetap pastu gaji tinggi mcm cristiano ronaldo...mustahil tu...
keja apa kt malaysia yg bayar gaji minggu2...cuba ckp kat aku...


ak plan nk tgok game kt paroi bwk lancer aku tu....tapi mcm tak dpt jer...
ayah aku ckp aku tak mahir lagi...
bawak manual mmg tak mahir...cuba kasi try auto...
huh...dr sban smpai pilah...10 minit jer...kalah karamjit singh...
karamjit singh bukan menantu karam singh walia yer...
dia tu juara dunia lumba keta kt pdg pasir...
lepas nie...aku nak bwk keta stiap hari...biar expert....
alah bisa,tegal biasa...betul ke???
aku mmg tak power peribahasa nie....
asik pkai bahasa rojak ngan sms jer....


minggu depan dah start blaja....
tempat baru...silibus baru...mmber baru...
ramai gak mmber aku situ...
nak usha awek lah...mana taw ada rezeki...
muka ala2 leonardo di caprio...boleh la kot buat stok usha2 nie....
aku pon makin malas update blog nie...
nie pon tgh boring...pasal tu rajin update...


ok la...
bru td ada owg puji blog aku...terharu doe...
ingatkan takder owg baca...follower pon brapa kerat jer...
biasa la...blog owg bujang...bersepah la sket...
sape yg baca blog nie...TRIMAS!!!


Saturday, May 8, 2010

bila bosan menguasai diri

hari ini......yelah(hari nie la)
aku terjumpa satu blog....gempak siot(nada truja)....smpai tgh malam aku layannn......
blog ni awek yg tulis...lawa awek tu...pndai masak(lpar plak).....pasal fesyen dia mmg xpert ah...
tapi satu jer yg aku kurang suka....dia dah berpunyer...ARGHHHH!!!


takpe2...untung bf dia...jaga dia elok2(ayat giv up)...
apa la aku nie.bace blog.pastu fall in love.merepek tol...lol...
apa2 pon.blog dia mmg smart.antara yg terbaek penah aku baca.*aku suka tulis rapat2,nasib la sape baca*
td aku pelik gak la pasal member aku sowg nih...dia mcm perli aku lak bila aku ckp aku suka awek melayu n pakai tudung...
camon la weyh...support local la(trdemark LEN)
kembali citer pasal awek td...


sdg aku baca blog dia...tiba2 aku baca satu post nie...
citer pasal owg indon kutuk MALAYSIA...aku mmg cukup panas bai...berasap berapi nih...aku patriotik weyh...klau tak caye...
tgok muka aku...muka melayu kan...
http://id-top.blogspot.com/....nie lah blog indon tu...
takper la...nie mmg citer lama...dah berbaik balik pon...
tp srius aku ckp...blog awek tu mmg gempak...penuh gmbar dia...
taw la muka dia photogenik(btol ker aku eja tu)...salah eja ke tak...pdulik apa aku...blog aku...
tkder la...lama tak study...otak pon berkarat la...
aku ber'blog' mcm tiap2 hari jer...


adakah aku sudah ketagih????oh tidakkkk!!!!!!!


lantak la...bukan dosa pon...asalkan tak ketagih drugs...
aku taw tak ramai baca blog aku...ada aku kisah...
nak baca...silakan...
klau tak nak...takper...bukan dosa pon klau tak baca...


paper hari nie ada citer pasal buang bayi lagi...mmg cilabai tol mak bapak bayi tu...taw buat projek jer...tanggung taknak...
mmg perangai macam ZIONIS...YAHUDI LAHANAT....
aku mmg marah tol...panas cardiac muscle aku...
harap lepas nie takder la citer macam tu lagi...


duk umah mmg boring...tak sabar nak smbung blaja...
aku dah mula minat nak wat farmasi or dentistry...
medic macam terlalu berat buat aku yg serba malas nih...hehe...
aku nak gak luangkan masa ngan famili...lepas kawin nnti...
doktor macam busy sngat jer...rmai owg ckp tkder life jd doktor nie...
aku mcm dah terpengaruh jer...biasa la...
aku kan bergaya...takder kaitan tol...


cukup la apa aku tulis arini...
lu owg pikir la sendiri...


 kasut aku impikan

Friday, May 7, 2010

kewajiban

hari nie jumaat....
wajib pegi masjid jap lagi...
kalau skip 3 hari...hidayah kene block....
ok...kesimpulannya...
sembahyang jumaat wajib bagi lelaki yg dah baligh...
gua chow dulu

Thursday, May 6, 2010

KEGAGALAN

ujian memandu arini mmg membuat aku baran dan frust gila babi tol....
mungkin over-konfiden....takpon nasib mmg tak follow aku...
tak taw nak cakap apa....ujian komputer aku repeat....first tme dpt 41/50...
markah lulus plak 42/50....mmg membazir rm25 aku aritu...takper la...asalkan lulus hari tu jgk...
5/5/2010....ujian kereta....aku mmg yakin untuk lulus...tapi start dr pagi mmg semua serba tak menjadi...
aku dapat sesi 3...no.13........mmg petang la aku test arini...siot tol...
test motor hari tu awal plak...sesi 1...no.5...bapak awal...
mmg hari ini hari malang aku kot...
mmber aku ramai fail...terutama masa test jalan raya...aku dah start cuak...berpeluh jgn cakap la...
mcm aku lari 5000m dlm 10 minit....aku tak penah pon lari laju camtu...
tapi stamina aku naik kot lepas PLKN...tiap2 petang aku joging...nasib baik NUZULAN NAIM temankan aku joging...
dia mmg fit...aku jer cepat pancit...rokok tak hisap pon...
berbalik kepada test kereta td...
bila aku tgok ramai fail...aku pon dah start pikir macam2...lapar masa tu tapi taknak makan...
nervous kot...
ada sowg makcik tu senyum lebar bila dapat borang jpj tu...mesti lulus nie....mmg dia lulus pon...
test aku mula pukul 2 petang...aku datang 7.30 pagi...mmg lama tol ar aku tggu...
first sekali test bukit....ramai yg fail sebelum aku...
aku pon naik kereta....pkai tali pinggang...tekan minyak sket....pastu pakcik jpj tu suh jalan...
aku pon bwk ar...rilek jer...muka slumber...dh sampai tu pastu aku brek....
mmg cantik ah timing aku masa tu....aku angkat tangan...pakcik tu suruh teruskan...
TIME NIE LA AKU START WAT MASAERA@MASALAH...AKU BLUR...
TANGAN PON DAH GIGIL...AKU PON TURUNKAN BREK TANGAN....
ANGKAT CLUSH SKET...KERETA PON MENGUNDUR...LALU AKU GAGAL...
SIAMANG TOL...
patutnya aku tekan minyak dulu...pastu balancekan dengan clush...
baru turunkan handbrake....mmg aku careless...salah aku...terima jelar...
aku terus wat ujian jalan raya...mmg smart ah...lulus dengan bergaya...haha...
aku redha jer la...
yang susah aku lulus...yang senang plak aku gagal....
nak buat macam mana...dah nasib badan belalang oiii!!!!!!!!!
cikgu memandu aku pon terperanjat...yelah...aku mana penah sangkut kat bukit masa training...
HAMPEH PUNYA BUKIT...NAK JER AKU TARAH BUKIT TU...
*jgn pkir bukan2 psal bukit...maksud aku bukit kt litar memandu tu...
mungkin aku repeat test tu minggu depan...takpon minggu satu lagi...
ahaaaaaaaa....kali nie mesti lulus....
impian aku nak pergi stadium sabtu nie musnah...keta takleh bawak..lesen takder...
huhuhuhu....sedih tol...
jelez plak aku tgok fiq@captein kelas aku merayau bwk keta kat kuantan tu....
aku plak masih takder lesen...
HAMPEHHHHH TOL AR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku taknak buat salah bodoh lagi...
aku nak LULUS....
apa nak jadi...jadi la...........
aku nak LULUS jugak...
ARGHHHHH........